a zsűri elnöke:

Sándor Gabriella

Marketing és kommunikációs igazgató

Libri-Bookline

Az ELTE-n végzett kommunikáció, angol és kulturális antropológia szakokon, majd a gödöllői Szent István Egyetem HR menedzsment szakát is elvégezte posztgraduális képzés keretében.

A magyar marketing minden fontos eseményénél ott volt, a McCann-Erickson-nál kezdett, majd a Lowe GGK után a DDB-nél folytatta, mint regionális ügyfélkapcsolati igazgató, később a Kirowski ügyfélkapcsolati igazgatójaként nyergelt át az online szcénára.

2009-től a Bookline marketingigazgatója, 2013-tóla Libri-Bookline Zrt. marketing és kommunikációs igazgatói pozícióját tölti be, ahol csapatával egyaránt felel a Libri és a Bookline márkák építéséért. Fontosnak tartja a két márka kultúraközvetítő szerepét, csapatával olyan olvasásnépszerűsítő programokat dolgozott ki, mint a presztízsértékű Libri irodalmi díj, vagy a Szívünk Rajta gyerek könyvajánló program. Kampányai több díjat is nyertek, hogy csak az ideieket említsük, legutóbb a Bookline Örkény Egyperces kampánya a 19. Aranypengén három kategóriában is elismerést kapott, a Libri karácsonyi könyvelhagyós kampányát 2017 egyik legjobb kereskedelmi kampányának választotta a zsűri, a Hipnózison pedig integrált kampány kategóriában kapott dobogós helyezést.

a személyes zsűri tagjai:

Dr. Rácz Gábor

Egyetemi és főiskolai oktató, címzetes főiskolai docens

MPRSZ Örökös Tagja

Dr. Rácz Gábor vegyészmérnök, mérnök közgazdász. A Budapest Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kara elvégzése után (1976) egyetemi oktatóként dolgoztam a BME-n. 1979-1994 között nemzetközi kapcsolatokkal foglalkoztam, kezdetben ifjúsági területen, majd az államapparátusban. Ez alatt 1984-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen mérnök-közgazdász képesítést szereztem.
A British American Tobacco Pécsi Dohánygyár Hungary pr igazgatója voltam 1994-2002 között.
1996-ban marketing doktori címet szereztem a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, válságmenedzselés-válságkommunikáció szakterületen. (Ami még ennél is fontosabb, az elmúlt 20 évben számos esetben gyakorlati válságkezelést folytattam bizonyos, minősített vállalati esetekben.)

2003-2004 között a Weber Shandwick GJW lobbi-igazgatója, majd egy saját vállalkozás után 2006-2008. között a MÁV Cargo Zrt. kommunikációs vezetője és szóvivője voltam.
2008-2010 között a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban kommunikációs tanácsadóként dolgoztam a miniszter mellett.
2011-2013 között a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Kommunikációs és Rendezvényszervezési Főosztályát vezettem.
2013 novemberétől 2016-ig, nyugdíjba vonulásomig a Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási főtanácsadója voltam.

Egyetemi és főiskolai oktató vagyok, címzetes főiskolai docens. Angolul és oroszul beszélek.

Kutas István

vállalati kommunikációs igazgató

Magyar Telekom

Kutas Istvánt 2018. április 1-től irányítja a Magyar Telekom vállalati külső kommunikációs tevékenységét, így a vállalati PR stratégiai fókuszok kialakítását és megvalósítását, a sajtó- és médiakapcsolati tevékenységet. Kutas István ezt megelőzően a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatójaként dolgozott 2011-től 2018 márciusáig, ahol a külső és belső kommunikációt, valamint a fenntarthatósági területet vezette.

2006 és 2011 között az E.ON- nál dolgozott, előbb az E.ON Földgáz Trade és az E.ON Földgáz Storage társaságok vállalati kommunikációs vezetője, 2009-től pedig a teljes E.ON Hungária PR és médiakapcsolati vezetője volt. 2002 és 2006 között a Béres Gyógyszergyár kommunikációs osztályvezetői pozícióját töltötte be.

Szakmai pályafutását 1998-ban a Hill & Knowlton PR ügynökségnél kezdte. Kutas Münchenben tanult filozófiát, majd Angliában a University of Oxfordon szerzett közgazdasági és politológiai diplomát.

Puskár Krisztián

Szerkesztő

Kreatív

A Kreatív újságírója. 2007 és 2012 között a Quart szerkesztője és szerzője, ezalatt 2008-ig az Index újságírója, majd 2008 és 2014 között az akkori Origo szerkesztője és újságírója, a Komment.hu társszerkesztője, illetve a kultúra rovat vezetője. 2014 és 2016 között a Vs.hu szerkesztője és rovatvezetője. 2016 óta a Kreatív munkatársa.

Az UH Fest kísérleti zenei fesztivál kurátora és szervezője, dj, tömeg-, ellen- és szubkultúrák kutatója, aktivista.

Ruska Viktória

kommunikációs vezető

Magyar Suzuki

Ruska Viktória, kommunikációs szakember, vezető, stratéga.

A kommunikáció számos területén szerzett kiterjedt szakmai tapasztalatokkal: marketingmenedzsment, márkaépítés, termékkommunikáció, sajtókapcsolatok, kreatív írás, kríziskommunikáció, Public Affairs, vállalati érdekképviselet, iparági és kormánykapcsolatok, valamint stratégiai tervezés.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett bölcsész diplomát angol-magyar szakon, majd az Egyesült Államokban, az Edinboro University of Pennsylvanián tömegkommunikáció és Public Relations szakirányon folytatta tanulmányait.

Pályafutását 1991-ben még középiskolás gyakornokként az HBO magyar leányvállalatánál kezdte a marketing osztályon: 2 évig a piackutatással és versenytárselemzéssel foglalkozott, később pedig a műsorszerkesztésen a program havi és éves tervezését segítette 6 éven keresztül.

Szakmai pályafutásának további állomásai: PR ügynökségnél ügyfélképviselő, T-Mobile stratégiai marketing koordinátor, Tesco Globál Áruházak koordinátor, majd a Magyar Suzuki Zrt.-ben vezető. Utóbbi vállalati kommunikációját 12 éve irányítja, sikerrel ért el jelentős reputációváltozást a vállalat sajtómegítélésében, az alapoktól építve fel a sajtókapcsolatokat.

Szinai Ádám

marketingkommunikáció és PR vezető

CIB Bank

Szinai Ádám karrierjét piackutatóként kezdte Németországban, majd több nemzetközi kutatócégnél elemzőként és projektmenedzserként dolgozott Budapesten. Ezt követően marketing, majd vállalati kommunikációs menedzserként, később marketingkommunikációs vezetőként dolgozott egy nemzetközi pénzintézetnél. 2008-ban átvette a CIB Bank belső kommunikációs és fenntarthatóság menedzsment területét, ezt követően 2013-től a bank Marketing és Kommunikáció területét vezeti. Vállalati önkéntességen kívül számos egyéb társadalmi célú programban vesz részt, társadalmi bevonás és gyermek egészségvédelem területén.

Szányi Gabriella

elnökségi tag

Magyar PR Szövetség

Okleveles közgazdász, minősített üzletviteli tanácsadó, PR- és kommunikációs szakember.

Szakterülete a PR és marketingkommunikáció, mely területen több szektor (média, FMCG, személyszállítási, valamint kereskedelmi-pénzügyi szektor) stratégiájának kidolgozása és megvalósítása fűződik a nevéhez.

Jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökségnél tölt be vezető szakértői pozíciót. Ezt megelőzően a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara PR-Marketing igazgatója, korábban pedig 6 éven keresztül a Penny Market Kft.-nél töltött be stratégiai PR manager pozíciót. Szakmai karrierjét a TV2 kereskedelmi televíziónál kezdte meg, ahol a csatorna Hírnév programjáért és annak megvalósításáért volt felelős.

Varga-Nagy Eszter

kommunikációs vezető

IKEA Lakberendezési Kft.

Eszter közel 15 éves vállalati és marketing kommunikációs tapasztalattal rendelkezik, melynek legnagyobb részét kereskedelmi területen szerezte.

2009-ben csatlakozott az IKEA csapatához, 2013 óta felel a magyar PR területért, és három éve a vállalati és a belső kommunikációt is vezeti. Az IKEA új magyarországi áruházának megnyitását tartja eddigi legizgalmasabb szakmai feladatának.

Közgazdászként végzett a Nemzetközi Üzleti Főiskolán, majd a francia I.U.T.n szerzett külkereskedelmi diplomát.

Dudás Gergely

Az online ZSŰRI TAGJAi:

Bagi Bernadett

Roust Hungary

Balaton Anita

Café PR

Balatoni Zsófia

Uniomedia Communications

Batta Barnabás

MITTE Communications

Bánhalmi Kata

PLANB Magyarország

Bendl Mátyás

POME

Bogdán Amanda

ABC Kreatív Csoport

Buranits Ildikó

MOM Sport Uszoda és Sportközpont

Csordás Emőke

WELL PR

Deák Balázs

NEST Communications

Dr. Kuráth Gabriella

PTE RH MO

Goneth Jácint

UP Advertising

Heiszki László

Ogilvy Public Relations

Horváth Lajos

Cluso

Horváth Livia

Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület

Hubay Andrea

Béres Gyógyszergyár

Kertész Anna

TASZ

Kolma Kornél

SAKKOM Interaktív

Kovács Anna

Localtime Budapest

Kusztor Csaba

ComLab

Maczelka Márk

SPAR Magyarország

Mentes Endre

ACG PR

Mészáros Anikó

Lounge Group

Molnár Gábor

E.ON Hungária

Nemes Ágnes

Morpho

Négyesi Tamás

Mediator

Ószabó Attila

LA Communications

Pákolicz Attila

Solutions Communications

Pétercsák Petra

Greenroom

Pőcze Balázs

Mito

R. Nagy András

Próbakő Kommunikáció

Sík Tímea

Erste Bank Hungary

Schenk Andrea

NNG

Szabó Orsolya

Progressive

Szántó Balázs

Noguchi Porter Novelli

Szőke Eszter

Grayling

Tamás Ildikó

Generali Biztosító

Umenhoffer Péter

Axiál

Varró Szilvia

Aeffect Communications

Vaszary Ádám

Adamsky Budapest

Vágvölgyi Mihály

DeepInsight

Zámbó Anna

Republic PR – Member of Republic Group

Zorigt Batjin

HPS Experience

Zsoldos Vanda

Bang Bang Reklámügynökség